Over Duurzaam Gezonder

Loop je rond met lichamelijke of mentaal-emotionele klachten en heb je al van alles geprobeerd? Wil je een ontspannen en gezonder leven waarin je de beste versie van jezelf naar boven haalt?


We kunnen van alles doen om gezonder te worden: yoga, diëten, sporten en andere leefstijlregels. Vaak ‘komen we er niet aan toe’ of we houden het niet lang vol. Herken je dat? Duurzaam Gezonder begint daarom niet bij leefstijlregels maar bij ons gevoel. Want wanneer je lekker in je vel zit, zo’n dag waarop alles lekker loopt, maak je vaak makkelijker gezonde keuzes dan op drukke dagen, waarin er misschien wat tegenzat of je veel stress had. 

Duurzaam Gezonder worden is een methode die de onderliggende oorzaak van klachten blijvend, duurzaam, oplost door diverse vormen van therapie te combineren. De methode heeft een positieve werking op de twee grote regelsystemen van ons lichaam: ons zenuwstelsel en ons hormoonstelsel. Hierdoor kan een scala aan fysieke en/of mentaal-emotionele klachten verdwijnen. Je gaat meer gezondheid ervaren op fysiek vlak (je lichaam), je gevoel (je mindset) en in je leefstijl (voeding). Je komt erachter wat jij zelf in huis hebt om gezonder te worden.

 

De trainingen op deze website vormen een persoonlijk ontwikkelingstraject. Ze zijn ook bedoeld voor therapeuten en coaches die andere mensen met voeding, mindset en/of leefstijl willen begeleiden om gezonder te worden. De trainingen op deze website zijn geaccrediteerd door de KTNO.

Bij de complete cursus is het boek ‘Gezonde voeding bestaat niet, gezond voeden wel’ (t.w.v. 39,95) inbegrepen. In dit boek staan veel voorbeelden, beeldmateriaal in kleur en korte informatieve teksten. Je kunt het gebruiken als inspiratiebron of om je cliënten mee te begeleiden.

 

Training: Gezonde voeding bestaat niet | Module 0

Duurzaam Gezonder worden begint bij het oplossen van de kernoorzaak van klachten. Je gaat je van binnenuit meer ontspannen voelen. Hierdoor verdwijnen klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, stress gerelateerde klachten zoals hoge bloeddruk en het gevoel dat je een overvolle agenda hebt. In deze online training krijg je handvatten om de kernoorzaak aan te pakken en inzicht in hoe je meer voldoening en ontspanning uit het dagelijks leven haalt. 

 

Training: Gezonde voeding bestaat niet

De kernoorzaak van klachten kan je uitsplitsen in vijf stressconflicten. Elke module van deze training focust zich op één van de stressconflicten en geeft je handvatten om deze duurzaam op te lossen. Bij het oplossen van een stressconflict verdwijnen verschillende klachten, zowel fysieke als emotioneel-mentale. Duurzaam Gezonder worden gaat echter verder dan klachten oplossen alleen. Het gaat ook over de beste versie van jezelf leven. Het gevoel dat wat er in je zit ook uitkomt. Voor deze ontwikkeling spelen alle vijf de stressconflicten een rol.

Je ontwikkelt daarbij vanzelf een gezondere leefstijl die bij je past waardoor eveneens verschillende klachten verdwijnen of niet gaan ontstaan (preventie). 

 

1.     Vrij van ‘moeten’

Klacht: Gevoelens van dwang, druk of last van fysieke kramp. 

2.     Vrij van emotie-eten

Klacht: Incidenteel emotie-eten of niet lekker in je vel zitten (je schuldig voelen bijvoorbeeld)

3.     Vrij van verwachtingen

Klacht: Gevoel van falen, prestatie- drang of het gevoel dat je te veel ballen in de lucht moet houden; gebrek aan wilskracht

4.     Vrij van te veel geven

Klacht: Sterke voedingsvoorkeuren, gevoelens van disbalans
of te veel rekening houden met je omgeving 

5.     Vrij van faalangst

Klacht: Gevoel van falen, terugkerende onaangename situaties of overal beren op de weg zien

 

Klik hier voor het overzicht van alle trainingen!