Over Lanke

Hai! Wat leuk dat je wat meer over mij wilt weten. Bij een verhaal over mijn achtergrond en huidige leven is één feit het belangrijkste in mijn verhaal, omdat het maakt wie ik ben en hoe ik werk.

Ik ben geboren als eeneiige tweeling.Ik was de jongste, ook al schelen we slechts 5 minuten. Het was de eerste week na onze geboorte onzeker of ik zou overleven, dus het sturen van geboortekaartjes moest worden uitgesteld. Mijn overlevingsinstinct was groot, maar ik kampte tot vele jaren daarna metgezondheidsproblemen zoals astma, bronchitis en allergie.

De eerste 4-5 jaar van ons leven hoefden mijn zus en ik niet te leren praten. We communiceerden woordeloos, waarbij we elkaars behoeftes invoelden. Ik gaf haar bijvoorbeeld een appel omdat ik voelde dat ze er zin in had. Deze eigenschap zorgde er wel voor dat ik van jongs af aan het gevoel had ‘er niet bij te horen’. Mijn zus was sociaal vaardig en ik vond de wereld maar vreemd. Ik zag dat mensen zich heel anders gedroegen dan dat ze van binnen waren.

De rollen in ons tweelingzijn hebben we al vroeg verdeeld. Het gekke is dat als je op elkaar lijkt de rolverdeling soms juist meer zwart-wit plaatsvindt. Ik was de jongste, de onzekere, diegene met twijfel, (meer) stotteren, faalangst, weinig zelfvertrouwen en meer introvert. Ik heb tot in mijn volwassen leven toch echt gedacht dat eigenschappen als vurig en pittig aan mijn zus waren toebedeeld!

In mijn latere leven bleef mijn gezondheid de reden om op zoek te gaan naar hoe je gezonder kunt worden. Ook heb ik een warm hart voor de natuur waardoor ik de opleiding Milieuhygiëne aan de 'Wageningen University and Research' ging volgen. Ik heb 6 jaar gewerkt bij een waterschap als ingenieur Ecoloog. Mijn leven veranderde toen ik moeder werd. We hebben twee dochters van 17 en 22 jaar. Tijdens het moederschap heb ik ervaren dat ziekte naast een fysieke ook een psychische grondslag heeft. Je voelt je gezonder en gelukkiger als je jezelf kunt erkennen en accepteren zoals je bent. Daarnaast ontdekte ik dat een kleine aanpassing in je voedingspatroon een enorme gezondheidswinst kan betekenen. Deze ontdekking prikkelde mijn onderzoekende natuur. Ik heb allerlei opleidingen en trainingen gevolgd en een eigen visie op gezondheid ontwikkeld. In 2016 heb ik de HBO-opleiding tot energetisch natuurgeneeskundige (E.E.N. te Panheel) afgerond. Deze opleiding zorgde ervoor dat ik mijn visie op gezondheid in de praktijk nog meer toe kan passen.

De zomer van 2018 zijn we verhuisd en buiten gaan wonen in een natuurgebiedIk vind het heerlijk om ‘werk’ en privé te combineren tot een organisch ontspannen geheel. Wat ik het liefste doe is dat wat ik van jongs af aan al deed, maar dan gecombineerd met een duidelijke doel:

Je in contact brengen met je diepe innerlijke behoeftes zodat je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel één geheel wordt.


Het is en blijft een ontdekkingstocht vol verrassingen. Ook voor mij. 

Liefs van Lanke


Ondertussen worden er alweer nieuwe ideeën uitgebroed! De basis hiervan is 'je eigen natuur' ontdekken. Wil je op de hoogte blijven van onze plannen? Schrijf je dan in om 'Gezond Nieuws' te ontvangen.